Maja Stark. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stark missade i LPGA-kvalet – kan få ny chans

Uppdaterad
Publicerad

21-åriga golfaren Maja Stark har haft en sensationell start på proffskarriären sedan hon lämnade amatörlivet i somras.

Men i veckans ”steg 2”-kval till den amerikanska LPGA-touren i Florida lyckades Stark inte ta sig till det avslutande kvalet i december.

Någon som dock lyckades säkra en plats var Linn Grant.

– Jag försökte se det som en vanlig tävling men känslan av att det är nu eller aldrig lyser ändå igenom, säger Grant till SVT Sport.

Maja Stark, som redan har vunnit två gånger på Europatouren, lyckades inte vara bland de 45 bästa, vilket var vad som krävdes för att att ta sig vidare till det avslutande kvalet i Alabama.

Stark fick en tung start med 75 slag i torsdags och har fått jaga sedan dess. Det räckte inte att hon spurtade fint på söndagen, 71 slag, till slut var hon sex slag från ett tourkort.

Hoppet om att få spelrättigheter till LPGA-touren är ändå inte ute för Maja Stark. Topp fem på Europatourens rankning vid säsongens slut – svenskan är just nu sexa – får nämligen också spela slutkvalet.

Av de tio svenskor som var med i veckans kval säkrade två spelare en plats i slutkvalet: Linn Grant och Beatrice Wallin.

– Jag försökte se det som en vanlig tävling. Men känslan av att det är nu eller aldrig lyser ändå igenom, säger Grant till SVT Sport.

Hur ser du på chanserna i slutkvalet?

Det känns väl bra, utan att ta ut något i förskott. Min egna känsla och min egen vetskap om vad jag kan och inte kan säger att det är på LPGA jag ska vara.

KLIPP: Nyblivna proffset Maja Stark siktar på LPGA (20/10)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.