Stark svenskinsats på Hills

Uppdaterad
Publicerad

Ifjol blev Johan Carlsson 13:e man på Nordea Masters. Han var då bäste svensk. I år spelade hela sex svenskar in sig topp 20 på resultatlistan. En riktigt bra blågul insats där förutom Henrik Stenson, flera andra svenskar klev fram.

Sebastian Söderberg blev delad femma efter en 63-runda i dag, och totalt -13.

– En nästan perfekt idag, mycket bra birdielägen och nästan inga bekymmer, sa en mycket glad hemmaspelare till SVT Sport.

Söderberg spelar för Hills och hade ett stort stöd under hela varvet med en egen hejaklack som var högljudd.

– Helt otroligt. 25 grader och sol och massor av polare och familj här. Man känner verkligen stödet så stort tack till dem, säger Söderberg.

– Fantastiskt, det har varit en avsaknad av topp 10-placeringar i år, säger Söderberg som klättrade rejält sista dagen.

Två eagles på nio hål av Lagergren

Joakim Lagergren med en seger på Europatouren ifjol hade haft ett långt speluppehål inför tävlingen på Hills. Osäker på var han stod. Men efter två riktigt bra rundor så slutade svensken -12. En riktigt fin tävling som kröntes av två eagles på sista varvet.

– Det har hänt några gånger tidigare men det hör ju inte till vanligheterna. Riktigt skönt att göra det på Scandinavian Invitation, sista nio på söndagen. Det är kanon, säger Lagergren till SVT Sport om prestationerna på det 12:e och det 18:e hålet.

Björk surar lite över lördagen

Alexander Björk var favorit här ifjol när Henrik Stenson och Alexander Norén saknades. Men då blev det platt fall och missad cutt. I år övertygade han de två första dagarna för att göra en 72:a igår, men i dag hittade han återigen flytet.

Växjö-golfaren sköt en 64-runda, sex under par och slutade på -10 för en framskjuten placering. Men segern tappades igår.

– Jag kunde gått tio under i dag, jag hade chansen på nästan alla hål. Så det kunde blivit ännu bättre. Synd på gårdagen, det känns sjukt surt nu. Det var nog det varvet jag varit mest besviken efter i år, säger Björk till som slutade delad 20:e man, SVT Sport.

Även Niklas Lemke och Marcus Kinhult stannade, som Björk, på -10 och delade 20:e-platsen.

Så trots att Sveriges näst bäst rankade spelare Alex Norén bara blev delad 40:e så summerar vi svensksinsatserna som mycket bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.