Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Starks avgörande putt i segern Foto: Göran Söderqvist

Starks succéstart fortsätter – vann före Grant

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark har inlett golfåret nästintill perfekt.

På lördagen följde hon upp andraplatsen i Tournament of Champions med att ta hem Europatourtävlingen i Marocko.

Den blågula succén kompletterades av Linn Grant, som blev tvåa.

Inför tredje och sista dagens spel fanns det stora förhoppningar om svensk seger i Lalla Meryem Cup, med flera blågula namn i den absoluta toppstriden. Maja Stark, som gick ut i ledning, såg till att de införlivades.

Med en 69-runda – som innehöll sex birdies och två bogeys – såg hon till att ta hem segern på totalt tolv under par och klara fyra slag före tvåan, en annan svenska: Linn Grant

Sjätte segern

Segern i Marocko är den sjätte på Europatouren för 23-åriga Stark, som har inlett 2023 praktiskt taget perfekt. För tre veckor sedan, i den första tävlingen för året, slutade hon tvåa på LPGA-touren i Tournament of Champions i Florida.

Linn Grant lär också vara ganska nöjd med sin andraplats på Royal Golf Dar Es Salam i den marockanska huvudstaden Rabat. Grant inledde tävlingen tungt, med en 73-runda, men har sedan spelat strålande. 23-åringen klättrade till fjärde plats inför lördagen, avslutade med 68 slag, fyra under par, och hade till slut bara Stark framför sig i resultatlistan.

Ström tappade

Bara tre spelare matchade Grants lördagsscore, bland andra Linnea Johansson som på så sätt klättrade upp till en 13:e-plats – som hon delade med Johanna Gustavsson – tolv slag från segern.

En svenska som hade en tyngre sistadag var Linnea Ström. 26-åringen gick ut som trea, tre slag bakom Maja Stark, men hade inte dagen, gick fem slag över par och dalade till en slutlig delad 19:e-plats med bland andra Lisa Pettersson.

SE OCKSÅ: Linn Grant vinner Årets nykomling på Idrottsgalan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.