Foto: Bildbyrån

Stenson klar för svenska stortävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska Europatourtävlingen i golf, Scandinavian Invitation, i Göteborg får ett svenskt dragplåster i startfältet. Henrik Stenson, British Open-vinnare 2016, bekräftar till tävlingens webbplats att han kommer till spel.

Tävlingen blir Stensons 16:e professionella på svensk mark – men han väntar fortfarande på en individuell seger.

Kanske kan det faktum att han växte upp på västkusten tala till hans fördel när tävlingen avgörs mellan den 22 och 25 augusti?

– Jag ser fram emot att spela Scandinavian Invitation om några veckor. Jag spenderade min uppväxt i Göteborg och har spelat en hel del golf här som junior. Det känns bra att få komma hem och möta de svenska fansen, atmosfären lär bli fantastisk, säger han på tävlingens hemsida, och fortsätter:

– Efter en hektisk vår och sommar stod valet mellan FedEx Cup och Scandinavian Invitation, och mitt beslut nu ger mig chansen att vara i Sverige för att träna och ladda batterierna inför den sista delen av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.