Stenson ska hitta tillbaka med hjälp av nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har länge letat efter formen men det vill sig inte för 2016 års The Open-mästare.  Nu till 2022 har han anlitat två nya tränare för att hitta tillbaka till den form som gjort honom så framgångsrik genom åren.

– Jag vill väl egentligen hitta tillbaks till hur jag brukade använda kroppen i svingen tidigare, säger golfaren till Svensk Golf.

För att hitta det som saknas har Stenson nu bestämt sig för att ta en paus från mångårige svingcoachen Pete Cowen. Istället har han börjat samarbeta och jobba med hans kollega engelsmannen Mike Walker. 

– Mike har ju jobbat med Pete under många år så vi försöker inte uppfinna hjulet på nytt, bara hitta det igen, säger Stenson till Svensk Golf.

Walker arbetar även med golfarna Danny Willett, Matt Fitzpatrick och Chris Wood.

Förutom ny svingcoach så har Stenson anlitat Kevin Duffy, som tidigare hjälpt Tommy Fleetwood och Graeme McDowell, med fysträning.

Duffy ska försöka hitta vägar för Stenson att hitta nya muskelgrupper som kan kompensera för vissa andra som förändras med åren.

– Han hjälper oss lite med golfspecifik träning av kroppen och jag vill väl egentligen hitta tillbaks till hur jag brukade använda kroppen i svingen tidigare, förklarar Stenson.

REPORTAGE: Anna Nordqvist siktar på fler major-vinster (21 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.