Tiger Woods långt från comeback: ”Kunde inte ens gå den här banan”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tio månader sedan Tiger Woods var nära att förlora ett ben i en bilolycka. Han har börjat spela golf igen – men någon riktig comeback på den högsta nivån är inte nära.

– Det kommer att dröja. Jag kunde inte ens gå den här banan, säger han efter en runda under PNC Championship som han spelar tillsammans med sin son Charlie.

Det tog flera månader innan Tiger Woods kunde börja gå igen efter att han körde av vägen i hög fart i februari i år. Nu spelar han golf tillsammans med sin son i Orlando och de är med i en tävling där även Henrik Stenson och sonen Karl deltar.

Woods njuter av att kunna spela igen.

– Det var en härlig dag. Det var härligt att bara kunna spela igen, säger han.

Styrkan och uthålligheten saknas, men den så berömda känslan finns kvar.

– Jag har inte riktigt den uthållighet som jag skulle vilja ha, men bara att kunna slå några slag. Jag har fortfarande händerna. Jag har fortfarande känslan, säger han.

Den 45-årige legendaren tänker inte ansöka om att få åka golfbil och därmed är ett krav för en ”riktig” comeback att han ska orka gå fyra rundor på fyra dagar.

– Det kommer att dröja. Jag kunde inte ens gå den här banan nu, och den är flack. Jag har inte uthålligheten. Mitt ben är inte riktigt bra än och det kommer att ta tid. Jag är långt ifrån att spela turneringsgolf.

ARKIV: Woods: ”Såg ut som att jag inte skulle kunna spela igen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.