Foto: Bildbyrån

Tre svenskor kvalade in till LPGA-touren

Uppdaterad
Publicerad

Det blir tre nya svenskor på LPGA-touren i golf kommande säsong. Linnéa Johansson, Frida Kinhult och Linn Grant var bland de lyckliga som hamnade topp 45 i slutkvalet som har avgjorts i Alabama, USA, de senaste två veckorna.

28-åriga Johansson låg bra till från början till slut och efter åtta tuffa kvalrundor slutade hon åtta på totalt 17 slag under par.

Kinhult och Grant, båda 22 år, slutade 26:a respektive 35:a i kvalet. De två talangerna har framgångsrika amatörkarriärer bakom sig och Kinhult, som blev proffs i slutet av 2019, har sedan dess bland annat vunnit en tävling på undertouren Symetra Tour. Grant blev proffs så sent som i somras och kan även hon se fram emot spel på världens bästa tour.

Béatrice Wallin, fortfarande amatör, var också nära att säkra ett kort till LPGA-touren men tappade greppet om sin plats när hon avslutade med 77 slag. Inte heller Linnéa Ström lyckades placera sig bland de 45 bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.