Stenson trea inför helgen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är med i matchen vad gäller den gröna kavajen. Svensken spelade ett stabilt andravarv på Augusta, 70 slag, två under par och är ensam trea inför helgen på fem under par.

För Alex Norén gick det däremot tyngre. En trippelbogey på 10:an och sedan en dubbel på 12:an gjorde att han missar kvalgränsen.

Leaderboard The Masters

Trots att han är trea inför helgen är Stenson inte riktigt nöjd. Han kan ännu mer.

– Lite frustrerande, jag känner inte att jag slår bollen riktigt enligt de krav jag har, samtidigt känner jag att puttningen sitter där och närspelet sköter sig ganska bra, säger Stenson till SVT Sport.

När Jordan Spieth, som ledde inför dagen, tappade spelet med en dubbelbogey direkt, öppnades det upp för många spelare att hugga i täten. En av dem var Henrik Stenson.

”Får inte riktigt bollen dit jag vill”

Andra varvet började bra för svensken med ett par på svåra första hålet och sedan en birdie på andra hålet. Därefter missade han en kort putt för en ny birdie på tredje hålet.

Sedan blandade och gav Stenson. Bogeys varvades med birdies de sista nio hålen. Han satte bland annat två riktigt fina puttar på det 14:e och det 17:e hålet för birdies. Finast var nog chippen som gick rakt i kopp på det 11:e hålet.

– Spelplanen fungerar och jag känner mig bekväm med slagen, var jag ska vara. Men känner att jag inte riktigt får bollen dit jag vill. Jag ställer höga krav på mitt långa spel och känner att jag inte riktigt lever upp till det. Men med tanke på det är det ganska bra gjort att vara trea, säger Stenson med ett leende.

I morgon går Stenson ut i den näst sista bollen med Rory McIlroy (-4). De båda jagar Marc Leishman, -7, och Patrick Reed, -9.

Stenson har ingen plan på att ändra något i spelplanen till i morgon.

– Jag vet hur jag ska spela, men samtidigt kan väderförhållandena göra att man måste spela med lite större marginaler. I det stora hela handlar det om att lägga sig på rätt ställen. Det är bara att gneta på imorgon, säger Stenson.

Sista nio en mardröm för Norén

Det såg stabilt ut när Alex Norén radade upp birdie-chanser under de första nio hålen av den andra ronden i Masters-golfen.

Sedan kom det tionde hålet och mardrömmen började med en trippelbogey. Svensken gick andra halvan på sju slag över par och med sammanlagt +9 blir det inget fortsatt spel i årets första major för Norén.

Vad hände sista nio hålen?

– Jag och min caddie tog en del felbeslut där på 10:an. Vi borde spelat smartare och gått annorlunda för att ta en bogey och gå därifrån, säger Norén till SVT Sport.

– Jag är inte tillräckligt bra helt enkelt, musten gick ur mig där efter 10:an. Har inte känt att jag haft järnspelet tyvärr och man måste slå bra slag hela tiden här.

Vad tar du med dig till nästa år?

– Jag tar med ett år till av lärdom, jag måste spela bättre när jag väl kommer hit. Måste komma bättre förberedd vad gäller spelet, nu har jag koll på banan,.

Den stora snackisen inför tävlingen var Tiger Woods återkomst till Masters – han hade en tung andra runda och klarade precis kvalgränsen.

Se sändningen från andra rundan av The Masters:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.