Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stensons sena birdies räddade dagen Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Stensons sena birdies räddade dagen

Uppdaterad
Publicerad

Annika Sörenstam och Henrik Stenson hade en härlig dag ute i solen tillsammans med Thomas Björn på Vallda. Men spelet från de båda storstjärnorna lyste inte lika starkt. Henrik Stenson gjorde två sena birdies och kom in på hyfsade 70 slag till slut och Sörenstam gick ett över par trots säkert spel från tee och in till green.

– Men jag satte ju inga puttar, säger Sörenstam lite uppgivet till SVT Sport.

Den här dagen hade Annika Sörenstam och Henrik Stenson väntat på i tre år. Det var då man först började planera för den här mixedtävlingen och att de skulle vara ”värdar”.

– Det var en kul dag där ute med Annika och Thomas (Björn) men golfmässigt är det ju halvkämpigt, det är det ju, sa Stenson till SVT Sport efter varvet.

Solen över Kungsbacka välkomnade inte bara Sörenstam och Stenson utan även alla andra 78 damer och 78 herrar.  Trots brist på betalande publik så gav de 500 inbjudna sponsorerna en härlig inramning till den första dagens spel av den unika tävlingen.

Men spelmässigt fanns det mycket att hämta från de båda majorvinnarna.  Stenson inledde dagen bra med två birdies på de tre första hålen men sedan vill sig inte mycket. Sneda utslag och missade chanser till birdies.

Dagen räddades något av en birdie på det 15:e och sedan ett perfekt slag på 16:e. Stenson förklarade själv efteråt att det var en bilnyckels avstånd från att bli hole in one.

Stenson frustrerad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stenson glad över sällskapet mindre glad över spelet Foto: Bildbyrån

– Från tee till green är det mycket dåliga svingar och jag känner mig inte riktigt bekväm där ute men jag kämpade på och lyckades komma in på röda siffror.

Stenson såg vid flera tillfällen frustrerad ut efter missarna där ute.

– Ja så var det, jag tror inte kroppsspråket ljuger så mycket om det, säger Stenson.

Stenson slutade -2 för varvet och måste höja sitt spel på fredagen för att hänga på i toppen, där Christine Wolf och Sam Horsefield delar förstaplatsen på -8.

Att Wolfe är med i toppen gillar säkert arrangörerna och det gör Stenson också.

-Ja, kan det vara någorlunda balanserat och blandat i toppen så ser vi ju det som ett tecken på att de lyckats.

Sörenstam: Jag var för feg

Annika Sörenstam gjorde sin första tävling på svensk mark på 13 år och hon njöt hela vägen till 18:e green. Hon hade sin familj som följde henne runt på banan.

– Det var härligt, det är det som är viktigast att vi kan vara tillsammans och titta när jag spelar och njuta av den svenska sommaren. Det känns som det är så härlig stämning på tävlingen, sa en glad Sörenstam.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sörenstam missnöjd med sin puttning

Spelmässigt såg det på ett sätt riktigt bra ut. Som vi var vana att se henne i hennes glansdagar så  misssade hon inte många fairways och greener. Det som saknades för en bättre score var mod. Att våga slå till puttarna som ofta stannade en bit kort om hålet.

– Jag slog bollen väldigt bra men däremot fick jag inte bollen i hål, jag var lite feg på greenerna och det kostade tyvärr men det är bara att ta nya tag imorgon, säger Sörenstam om sin dag på banan.

Sörenstam slutade fint med en birdie på det 18:e hålet till den fåtaliga publikens jubel. Det gav henne ett scorekort på 73 slag att signera. 

Sörenstam gladde sig även hon åt österrikiskan Wolfs 64 slag.

– Jag såg det och det är ju kul. Känns som det är ganska blandat (i resultatlistan) och det är ju en bra start, konstaterar den forna världsettan.

Och imorgon puttar du lite hårdare...

– Ja, jag måste det, jag har inget val, skrattar Sörenstam.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer