Lisa Pettersson. Foto: Göran Söderqvist/Svenska Golfförbundet

Svenska golfaren: ”Folk är förvånade att vi vågar spela”

Uppdaterad
Publicerad

Golftouren Cactus Tour i Arizona, USA sticker ut i idrottsvärlden med att pågå trots coronaviruset och den domineras just nu av svenskor.
– Vi har fått lite kommentarer. Folk är förvånade att vi fortfarande spelar och att vi vågar, säger Lisa Pettersson till SVT Sport.

De senaste veckorna har det ordnats en tävling per helg på Cactus Tour som är en ”pengatour” i Arizona som vem som helst får anmäla sig till och där en del av anmälningsavgiften går tillbaka till spelarna i form av prispengar.

För tre veckor sedan vann Pettersson och veckan efter förlorade hon särspelet mot stjärnan Anna Nordqvist. Det är ungefär 20 deltagare per tävling.

– Det är jättekul att vi kan fortsätta och att banorna hålls öppna här i Arizona så vi kan få spela några tävlingar, även om de är väldigt små så är det bättre än inget. En bra självförtroendeboost och kul att se att den träningen jag gjort ger resultat även om jag inte får spela på den riktiga touren, säger Pettersson.

Hur är det att spela då nästan ingen annan gör det?

– Vi har fått lite kommentarer. Folk är förvånade att vi fortfarande spelar och att vi vågar. Men som jag förstår det så är det inte lika farligt i Arizona som det är i många andra stater. Vi hade varit ute och tränat ändå, men samtidigt tar de hänsyn till att vi ska hållas säkra. Vi håller oss på avstånd från varandra, vi puttar med flaggan i och det finns inga krattor i bunkrarna. Vi är ändå försiktiga.

I den senaste tävlingen var ingen svenska med. Förutom prispengar så belönades Sarah Burnham med toapapper.

– Jag tycker att det är roligt att vi kan komma ut och få någon sorts tävling och mäta oss mot andra spelare. Även om det inte är så stora och viktiga tävlingar som man hade hoppats på. Jag försöker att se det som vilken tävling som helst och göra min förberedelse ordentligt. Alla vill ju vinna.

På LPGA-touren finns ännu schemalagda tävlingar i maj.

SE MER: Vitryske presidenten spelar jippomatch i hockey: ”Har du sett några virus flyga omkring här?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vitryske presidenten försvarar beslutet att låta idrotten pågå. Foto: AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer