Sofie Bringner briljerar. Foto: Bildbyrån

Svenskorna delad tvåa efter drömrunda

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Bringner stod för en riktig kalasrunda och gick åtta slag under par på golfdamernas Europatourtävling i Spanien.

Inför den avslutande rundan är hon på delad andraplats tillsammans med landsmaninnan Maja Stark.

På golfspråk brukar den tredje tävlingsdagen kallas för ”moving day” – en anspelning på att spelare längre bak i fältet har chansen att närma sig täten inför avslutningen.

Under dag tre på Europatourtävlingen i spanska Sitges såg svenska Sofie Bringner till att klättra rejält. Efter att ha signerat för 64 slag, åtta under par, är hon helt plötsligt delad tvåa – fyra slag bakom ledande spanjorskan Carlota Ciganda.

– Det var en underbar dag. Min bästa dag på mycket länge och ett personbästa för mig. Jag vet inte vad jag ska säga. Allting fungerade bra och det var så roligt. Förutom bogeyn på 15 var det en riktigt bra dag, sade Sofie Bringner efteråt i sändningen.

Planen för i morgon?

– Jag ska göra birdies hela dagen, sade hon.

Likt sin landsmaninna är även Maja Stark tolv slag under par totalt och delar därmed andraplatsen med Bringner. Stark gjorde även hon en bra runda på fem slag under par. En eagle på hål 13, en par fyra, stack ut i scorekortet.

Titelförsvarande Maja Stark kommer att gå ut i ledarboll tillsammans med ledande Carlota Ciganda och Sofie Bringner på söndag förmiddag, svensk tid.

KLIPP: Här vinner Maja Stark Europatour-tävling i Berlin (3/7)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: European Tour

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.