Dani Holmqvist är bra med i LPGA-mästerskapen. Foto: TT

Tätkänning för Dani Holmqvist i LPGA-mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Dani Holmqvist spelade upp sig under tredje rundan på LPGA-mästerskapen i Illinois, USA.

Trots en dubbelbogey på elfte hålet gick hon på ett under par efter också sex birdies och tre bogeys. Hon ligger på totalt fyra under par och en delad sjätte plats på Kemper Lakes i Kildeer utanför Chicago.

Leder gör sydkoreanen Ryu So-Yeon som med en kanondag med sex birdies och en bogey gick rundan på fem under par. Hon ligger totalt elva under, sju slag före Holmqvist.

– Jag vill avsluta bra och ta tillvara på det här läget, säger Ryu So-Yeon till LPGA.com.

Pernilla Lindberg ligger långt efter täten på totalt tre över par och en delad plats 51. Resterande svenskor klarade inte kvalgränsen.

Tävlingen är säsongens tredje major på damsidan.

Jonas Blixt tappade

Jonas Blixt kunde inte under PGA-tourtävlingen i Potomacs tredje dag, inom golfen kallad ”moving day”, upprepa fredagens fina 66-runda. Nej, svensken gick runt på 72 slag, två över par, efter bland annat en svårmodig avslutning på rundan där han på de fem sista hålen noterades för två bogeys och en dubbelbogey. Nu tappar Blixt också mark i tävlingen och ligger på totalt ett under par och en delad 49:e plats, tolv slag upp till ledande Abraham Ancer, Mexiko.

Tävlingens andra svensk David Lingmerth hade också han en tung tredje runda och gick precis som sin landsman runt på två över par för dagen och ligger på totalt ett över par och en delad 60:e plats.

Den 15-faldige majorvinnaren och forne världsettan Tiger Woods fortsätter att spela bra. Fredagens 65-runda följdes upp med en 68-runda. Amerikanen är nu delad tia, sex slag upp till Ancer i topp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.