Anna Nordqvist Foto: TT Nyhetsbild

Utvilad Nordqvist tillbaks i Kuala Lumpur

Uppdaterad
Publicerad

Trots sviterna av körtelfebern blev Evian Championship en succé. Nu är en utvilad Anna Nordqvist tillbaka på banan igen.

Efter framgången i Frankrike har svenska golfstjärnan Anna Nordqvist tagit det lugnt. När LPGA-touren kommer till sydkoreanska Incheon är hon dock tillbaka på fairwayen, då hon planerar att vara med i fem av sex kommande LPGA-tävlingar.

– Jag är otroligt spelsugen. Jag drog ner på tävlandet inför i år, men då hade jag inte räknat med att behöva dra mig ur tävlingar. Det känns som jag inte har spelat alltför mycket i år och anländer till Asien med en helt annan känsla än tidigare år – jag har energi och ser verkligen fram emot att spela golf igen, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se.

Majorsegern i Evian, hennes andra i karriären, bärgades trots att Nordqvist då fortfarande led av sviterna av en körtelfeber hon ådragit sig ett par månader innan tävlingen.

– Det har gått över tre månader nu sedan jag fick körtelfebern och har precis börjat gymma igen. Jag har tappat en del när jag inte kunnat fysträna på tre månader. Jag önskar ingen behöver gå igenom körtelfeber – det är en sak som är säker. Men jag har lärt mig mycket på den här resan och det har varit testande, men den har gjort mig starkare, säger Nordqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.