Foto: Bildbyrån

Woods missar US Open

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen start i US Open för golfstjärnan Tiger Woods.

I stället siktar han på att komma i form till British Open i juli.

Den 15-faldige majorsegraren Tiger Woods gick ut på Twitter med sitt beslut att stå över US Open på Brookline nästa vecka.

I stället vill han fortsätta rehabilitera de benskador han fick i en bilolycka förra året.

Woods spelade i PGA-mästerskapen förra månaden, men drog sig ur efter den tredje ronden.

”Min kropp behöver mer tid”

”Jag har tidigare meddelat USGA (arrangören) att jag inte kommer att spela US Open då min kropp behöver mer tid för att bli starkare för att spela majortävlingar”, skriver Woods.

Den 46-årige golfstjärnan har tidigare sagt att han kommer att spela British Open på St Andrews som startar den 14 juli. De planerna står fast, skriver han:

”Jag är väldigt förväntansfull över att vara tillbaka där ute snart”, skriver Woods.

US Open ger grönt ljus för ”saudispelare”

Dessutom har USA:s golfförbund meddelat att stjärnor som Phil Mickelson och Dustin Johnson får grönt ljus för spel i stortävlingen US Open – trots deras deltagande i den omstridda saudiska LIV-touren.

”Angående de spelare som spelar i London den här veckan så ställde vi oss frågan – ska en spelare som har kvalificerat sig för US Open 2022 tas bort från startfältet för hans beslut att spela i en annan tävling? Vi bestämde att det ska de inte”, skriver förbundet i ett uttalande.

USGA skriver i sitt uttalande att deras beslut inte ska ses som ett stöd för den nya touren.

”Snarare är det helt enkelt ett svar på om USGA ser spel på en alternativ tävling som en överträdelse som ska diskvalificera dem från US Open”.

ARKIV: Woods i smärtor: ”Att gå gör ont” (19 maj 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiger Woods. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.