Jessica Castles och Jonna Adlerteg.

VM i artistisk gymnastik – se mästerskapet i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Fem svenskar tävlar i gymnastik-VM i Tyskland: Jonna Adlerteg, Jessica Castles, David Rumbutis, Karl Idesjö och Kim Wanström.

VM avgörs i Stuttgart från 4-13 oktober, där finalerna börjar 8 oktober. 600 gymnaster från 93 länder finns på plats och tävlingarna avgörs i tre olika hallar i Stuttgart.

VM är också ett tillfälle att kvala in till OS i Tokyo nästa sommar. Exempelvis kommer de 20 bästa i damernas och herrarnas mångkamp och de tre främsta i de individuella grenarna att få en OS-biljett.

I de individuella grenarna har David Rumbutis hopp som specialitet och Karl Idesjö fristående.

SVT sänder VM-finalerna direkt i SVT Play >>

Fixstjärnan Biles inledde VM med att bli historisk – igen

Simone Biles inledde jakten på guldmedaljer vid gymnastik-VM i Stuttgart med att skriva historia. Den amerikanska världsstjärnan satte en perfekt baklänges dubbelvolt med trippelskruv i fristående, något som aldrig har gjorts i ett internationellt mästerskap tidigare. Därmed kommer hoppet i fortsättningen att bära hennes namn och kallas ”Biles II”. Det är det tredje hoppet som gymnastikens fixstjärna har fått uppkallat efter sig under 22-åringens karriär.

Tävlingsschema

13 oktober: Grenfinaler SVT Play kl.12.55

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.