Lina Sjöberg tog en SM-trippel

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala GF-gymnasten Lina Sjöberg lyckades ta en SM-trippel efter seger i trampolin och DMT.

– Det är superkul, trippeln är något jag satsat på genom åren, säger hon till SVT Sport.

Linnea Larsson hade en fin finalserie och lyckades sätta press på Lina Sjöberg när SM i trampolin skulle avgöras.

Efter en lång introduktion med väldigt många inhopp satte Sjöberg igång och genomförde sin serie relativt säkert. Dock tappade hon lite höjd vilket skapade extra spänning.

Sjöberg lyckades slå Larssons 49.685 med nöd och näppe. Med 49.910 kunde hon pusta ut – hennes andra SM-guld under SM-veckan var ett faktum.

– Den här vårterminen har jag tränat mycket mer trampolin än DMT, för att försöka bevisa för SOK och alla andra att jag kan trampolin också, säger hon till SVT Sport.

– Det blev en kämpig serie  i trampolin men jag är jätteglad över att jag tog mig igenom hela, säger en lättad Sjöberg till SVT Sport.

Sjöberg och Jonas Nordfors hade chansen på ett tredje SM-guld när DMT skulle avgöras. Och båda gymnaster höll för favoritskapet och vann även DMT-klassen. För Nordfors innebar det att han tog sitt tredje raka medalj av ädlaste valör.

– Väldigt skönt. Det är alltid en härlig känsla, säger Nordfors till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.