Jonna Adlerteg utanför pallen i EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

I torsdagens kvaltävling slog Jonna Adlerteg till med personbästa på 14,666. I EM-finalen räckte det inte lika långt för dubbla EM-silvermedjören. 14,300 blev poängen, något som räckte till en femteplats.

Det var med startfältets högsta svårighetsgrad (6,2) som dubbla EM-silvermedaljören Jonna Adlerteg genomförde sin finalserie på EM i polska Szczecin.

Då hade den 23-åriga barrspecialisten från Västerås redan slagit personbästa i torsdagens kvaltävling med 14,666 poäng.

I finalen räckte det inte lika långt. 14,300 blev poängen och Adlerteg, som var först ut i startfältet, fick se sig bli passerad av flera tunga namn.

En miss i en kombination

– Jag känner mig lite besviken med placeringen. Men jag är ändå glad att jag körde igenom trots en miss i en kombination i början. Men ännu en final och jag tycker att jag fick rätt så bra poäng ändå för den serien, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

Vann gjorde till slut Rysslands Anastasia Ilyankova med 14,833 poäng. Silvret gick till kvaltvåan Angelina Melnikova (14,533 poäng), även hon från Ryssland och EM-bronsmedaljören från Glasgow ifjol där Jonna Adlerteg tog silvret.

Bronset gick till Italiens Asia D'amato som fick 14,400 poäng.

– Såklart hade jag velat ha en medalj men i dag körde de andra bättre. Det är sådant som händer, säger Jonna Adlerteg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.