Simone Biles in action. Foto: TT Nyhetsbyrån

Simone Biles ska leda USA till femte raka nationsguldet

Uppdaterad
Publicerad

Biles, Biles, Biles – så kan VM i Stuttgart sammanfattas så här långt. Den regerande mångkampsmästarinnan briljerade i kvalet och såg till att USA kvalade som första lag. Men frågan är om de kan hålla Ryssland bakom sig i dagens final? 

– Hon är redan en av de största gymnasterna genom alla tider, bara det är ju anledning nog att titta i eftermiddag, det är något helt unikt att se henne tävla, säger SVT:s expert Veronica Wagner. 

– Dessutom körde hon två helt nya övningar i kvalet, förhoppningsvis får vi se dem igen i lagfinalen.

USA kvalade som första lag, följt av Kina och Ryssland, en förväntad topptrio. Men Wagner vill även varna för Frankrike. 

– De har den regerande Europamästarinnan i mångkamp, Melanie De Jesus Dos Santos, som ser ut att vara i strålande form. Tänk om hon skulle kunna leda Frankrike till deras första lagmedalj någonsin.

I herrarnas lagfinal ser det ut att (som vanligt) handla om Kina och Japan – men faktiskt även om Ryssland som vann kvalet. 

– Det är ovanligt, Kina och Japan har tagit hem lag-gulden de senaste ÅTTA mästerskapen, men Ryssland har ju Nikita Nagorny och Artur Dalaloyan. De är de enda som kör trippla volter och de toppar mångkampen – Ryssland kan faktiskt utmana om guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.