Simone Biles tog 17:e (!) VM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Gymastiksensationen Simone Biles fortsätter att stapla guldmedaljer på hög. Under lördagens final i hopp kom karriärens 17:e VM-guld.

Det var nervösa sekunder efter att 22-åringen landat sitt första hopp. Landningen var inte helt rak och såg ut att kunna innebära ett poängavdrag. Amerikanskan var också bara tvåa i kvalet, guldet var långt ifrån klart på förhand även om hon givetvis var storfavorit.

Reprisen visade att hon hade marginalerna med sig och höll sig på mattan. Efter en perfekt landning i det andra hoppet såg hon sprudlande glad ut och seglade upp i klar ledning.

Sist ut var landsmaninnan Jade Carey som såg ut att kunna hota Biles men inte lyckades hålla sig kvar på mattan efter det andra hoppet. Silver för henne i stället och Simone Biles 23:e VM-medalj blev för 17:e gången ett guld.

Missade att bli historisk

Senare under lördagskvällen skulle hon försöka skriva historia på nytt. Då kunde hon ta sitt första VM-guld i hennes svagaste gren barr. Det skulle vara hennes 24:e VM-medalj. Då hade hon gått om Vitalij Sjtjerbo, som samlade på sig 23 VM-medaljer under sin karriär, och bli tidernas mästa VM-medaljör.

Biles 14,700 i barrfinalen räckte dock inte till mer än en femteplats. Nina Derwael från Belgien tog guldet före Rebecca Downie, Storbritannien och Lee Sunisa, USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.