Lukas Nilsson deppar mot Portugal. Foto: BildbyrånVisa alla (3)
Visa alla (3)

Så var Portugal-Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll mot Portugal i den första matchen i huvudrundan.
SVT Sport rapporterade direkt.

SVT rapporterade · Följ Portugal-Sverige direkt

19.10

Så här startar Sverige mot Portugal - Jesper Nielsen spelklar

MV: Mikael Appelgren V6: Jerry Tollbring M6: Andreas Nilsson H6: Daniel Pettersson V9: Kim Ekdahl Du Rietz M9: Jim Gottfridsson H9: Linus Arnesson FÖ: Max Darj/Jesper Nielsen in (Jim/Andreas ut).
19.11
Oerhört glädjande för svensk del att försvarsbjässen Jesper Nielsen kommer till spel mot Portugal. Nielsen som ju var tveksam till spel efter ett ha fått känning i knät under en träning tidigare i veckan. Magnetröntgen visade att det inte var något allvarligt med menisken, vilket man först befarade.
19.16
20.08
Jag är hoppfull inför fortsättningen i EM, bara Sverige sätter fart på både ben och boll! Mer rörelse och mer djup och bredd där man växlar upp varandra istället för alla dessa försök till sologenombrott där Kim syndat mest. En annan sak: Jag är förvånad över hur många felaktiga kantmål som domarna missar då spelaren satt ner foten i golvet innan bollen lämnar handen. Det är plandomarens uppgift att se detta som på lite distans lätt kan se både fot och hand samtidigt. (Har själv dömt handboll) Vad säger f d målvakt Claes Hellgren om detta. Mvh Kjell Larson HK Hylte
Hopp är precis vad Sverige behöver! 
Har dessvärre ingen möjlighet att fråga Claes men kan nog hålla med dig i att det är hårfint många gånger. 
20.11
Några förhållningsregler inför den här liverapporteringen: 
1) Ingen, då menar jag INGEN, får spoila någonting från På spåret. Det är en synd som kommer att bestraffas med två dagars tvångsarbete hos en bonde jag känner i Folkabo utanför Tidaholm.
2) God ton.
20.18
Så vad tror vi om kvällens match?
20.22
Det svenska laget går nu in på planen och får ett varmt mottagande (så klart) från publiken i Malmö Arena. Vi har ju frågat oss om det kommer vara mycket danskar på plats. Svaret verkar vara nja. Det är de gula tröjorna som dominerar på läktarplats.
20.25
Under matcherna i Scandinavium är det Palicka som fått det högsta jublet, men frågan är om inte Skåne-pågarna Gottfridsson och Ekdal du Rietz sprängde decibelmätaren här i Malmö i kväll.
20.27
Nu kör vi nationalsång.
20.29
Så där! Då är vi alldeles strax igång med den här första, svenska matchen från huvudrundan i handbolls-EM. Motståndet står Portugal för. Det är en match som Sverige mer eller mindre måste vinna för att hoppet om en semifinal ska leva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer