Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Danska missräkningen – utslagna ur hemma-EM

Danska spelarnas desperata drag – säljer biljetter till klubbkompisar

Publicerad

Dansk invasion i Malmö? Inte nödvändigtvis.
Det danska uttåget ur EM överraskade många – inte minst de danska landslagsspelarna själva som nu försöker sälja biljetter till huvudrundan till klubbkompisar i de olika landslagen.
– Det är några i laget som har fått förfrågningar av sina danska klubbkompisar, säger Simon Jeppsson.

Det pratas om en dansk invasion av Malmö Arena i mellanrundan. Men med de regerande världsmästarna utslagna ur turneringen så råder det stor osäkerhet kring huruvida arenan färgas blågul, rödvit eller kanske rent av står halvtom när matcherna i huvudrundan drar igång.

– Vi ser inte att fallet av Danmark påverkar oss på annat sätt än att det blir ett dropp. Jag kan inte bedöma droppet men vi ser fortfarande att majoriteten av våra danska supportrar kommer att titta på handboll oavsett om Danmark spelar eller ej, sa Krister Bergström, vd för handbolls-EM 2020, till SVT Sport under torsdagen.

De svenska spelarna har fått fyra biljetter till varje match och om de har velat ha fler till familj och vänner så har de tvingats betala biljetter från egen ficka. Detsamma har flera av de danska spelarna gjort. Efter EM-uttåget har flera av de danska spelarna vänt sig till sina svenska kollegor i ett försök att bli av med biljetter till huvudrundan.

– Några grabbar i laget har fått förfrågan om att köpa extra biljetter av de danska vännerna i olika lag. Det är så klart en missräkning för dem. Nu får vi se hur det blir i arenan i huvudrundan. Vad vi har fått höra har danskarna köpt upp många biljetter i förväg. Sportsligt sett kanske det inte var det bästa att de åkte ur.

Vid lunchtid under torsdagen fanns blott 700 biljetter kvar till Sveriges första match mot Portugal. Simon Jeppsson hoppas få se ett blågult Malmö arena leva upp – precis som det gjorde under de tre inledande mästerskapsmatcherna i Scandinavium.

– Det ger så mycket extra adrenalin att springa ut framför 11 000 gulklädda. Den känslan vill vi ha i Malmö. Så jag hoppas svenskarna lyckas knipa åt sig biljetter.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gottfridsson ser chansen: ”Gruppen har öppnats upp”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer