Alingsås körde över Sävehof i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås fick se sig besegrade i ännu en SM-final när laget förlorade mot Sävehof i våras.

När de idag möttes på nytt var det Alingsås som dominerade, där målvaktsgiganten från slutspelet, Niklas Kraft, stoppade det mesta.

– Han är helt magisk. Det är nästan så man får börja förvänta sig detta nu, säger Alingsås William Andersson Moberg till SVT Sport.

Efter tre raka finalförluster mot IFK Kristianstad hade Alingsås i våras chansen att knipa klubbens tredje SM-guld. Men trots ledning med 2-1 i matcher mot Sävehof föll laget hemma i Estrad med 27-20 i den femte och avgörande matchen. I kväll möttes de på nytt, återigen i Estrad.

Sävehof har haft en turbulent vecka. Mångåriga spelaren och tilltänkta tränaren, Jonas Larholm, lämnade sitt uppdrag två dagar före premiären. De lyckades vinna premiären i fredags men såg något trötta ut i dagens match.

– Vi gör en bra match fram till 25 minuter in i första halvlek. Sen gör vi några tekniska fel och dom lyckas få in några enkla mål, säger Sävehofs Jonathan Edvardsson till SVT Sport.

För Alingsås var det första matchen för säsongen och de visade direkt att de inte tänkte låta Sävehof vinna på.

”Vi är inte sämre i år i alla fall”

Rycket kom strax före halvtid, då Alingsås drog ifrån till en sexmålsledning, mycket tack vare William Andersson Moberg, som totalt stod för sex mål i matchen, vilket ingen annan än lagkamraten Andreas Lang lyckades med.

– Det är bra fart i matchen och vi spelare jättebra bakåt i första. Tror vi bara släppte in fem spelmål, säger Alingsås målvakt Niklas Kraft i Sportkanalens sändning.

Kraft, som i våras växte ut till en vägg under slutspelet, tog med sig det spelet in i årets säsong där han på nytt storspelade. Han hade länge en räddningsprocent som var över 50 procent men slutade på knappa 46 procent, dessutom räddade han två av fyra straffar. Slutresultatet blev 28-23.

–  Han är helt magisk. Det är nästan så man får börja förvänta sig detta nu, han är så här bra varje match, säger Andersson Moberg.

Efter matchen fick Andersson Moberg frågan om hur han ser på årets lag jämfört med fjolårets.

– Vi har en bredare trupp i år, sen ska vi få till det på varje position och det är inte så lätt. Men gör vi det så blir vi väldigt starka i år, säger Andersson Moberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.