Alingsås kan säkra handbollsguld på måndag – Larholm utbuad efter att ha blivit utslagen

Publicerad

Alingsås vann den tredje SM-finalen mot Sävehof med 25-22 och gick fram till 2-1 i matchserien i bäst av fem matcher. Alingsås kan säkra guldet i Partille på måndag.
– Det är bara att ladda om till på måndag, säger den matchvinnande målvakten Niklas Kraft.

Med knappt tio minuter kvar gjorde Joakim Larsson 20-18 för gästande Sävehof. Han hölls i tröjan men stod kvar och när tröjan släppts kunde han lugnt göra målet. Alingsås tog då en lyckad timeout och gjorde fyra raka mål och gick fram till avgörande 22-20.

– Vi växer in i matchen och gör en jättebra avslutning. Det var de små sakerna som avgjorde, en boll som studsar lite rätt, en boll som studsar lite fel. Det är bara att ladda om till på måndag, säger Alingsås målvakt Niklas Kraft till SVT Sport.

Kraft briljerade i målet: ”Bara ladda om till måndag”

Vid ställningen 23-21 hade Sävehofs Jonas Larholm chansen att täta avståndet till bara ett mål men Alingsås storspelande målvakt Niklas Kraft tog straffen och lämnade Larholm med buropen. Kraft briljerade även vid Samuel Lindbergs 21-20. Han räddade först ett skott och skickade sedan bollen upp över hela banan till den fristående Lindberg.

Larholm utbuad efter att ha blivit utslagen

Jonas Larhollm ramlade ihop när han sprang ut mot bänken efter ett tidigt mål i andra halvlek och blev hjälpt av planen med svåra smärtor. Larholm blev sedan utbuad när han återkom i spel där han bliev utvisad direkt efter att ha återkommit innan tre anfall avgjorts, en regel som gäller spelare som får hjälp av planen i samband med skadetillfällen.

– Jag fick en jäkla smäll på ankeln efter att ha blivit påsprungen. Jag trodde ett tag att foten flög av och jag kunde inte ställa mig upp direkt. De får gärna bua, jag tycker att de ändå var rätt så snälla jämfört med senast, det var bara kul, säger Larholm med ett leende.

William Andersson Moberg säkrade segern när han efter en skottfint gjorde 24-21 från linjen och det var stående ovationer i Estrad.

Jonas Larholm: ”Vi vill gärna komma hit igen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer