Alingsås vann i toppfajten – efter rafflande slutminuter

Ettan mot tvåan i handbollsligans sjätte omgång.

Då vann Alingsås borta mot Sävehof.

Matchen slutade 36-33 och förlusten var hemmalagets första för säsongen.

– Det kändes underbart. Alltid något extra att möta Sävehof, speciellt när det var de som ledde, säger Alingsås målvakt Richard Frisk till C More.

Frisk bjöd på flertalet högklassiga räddningar.

– Vi har otroligt mycket fans med här som bär oss fram i stunder.

Det var inledningsvis jämnt och halvvägs in i seriefinalen visade resultattavlan 15-14 till Alingsås. Gästerna höll ledningen och 15 minuter in i den andra halvleken hade laget utökat med tre mål.

Sävehof reducerade, men sedan klev Christoffer Thor, som återigen gjorde en bra insats för sitt Alingsås, fram. Han bjöd på en läckerbit till 24-21, vilket var ett mål som var hans sjunde i matchen. Thor var pricksäker matchen igenom och gjorde mål på sju av åtta avslut. Även lagkamraten Daniel Blomgren gjorde en fin insats och bjöd på nio fullträffar.

Sävehof hämtade dock igen underläget med drygt tio minuter kvar av matchen och tog då en time-out vid 25-25. Och en annan som återigen gjorde en storartad insats i dag var hemmalagets Elias Ellefsen a Skipagötu. Mittnian bjöd på nio mål och bidrog starkt till att Sävehof gav matchen nerv.

Bortalaget lyckades till slut dra det längsta strået och Mathias Pedersen satte spiken i kistan med ett mål som innebar seger med 36-33.