Mikael Appelgren. Foto: Bildbyrån

Appelgren skadad – missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Mikael Appelgren blir troligen borta från handbollen året ut på grund av en axelskada, meddelar hans tyska klubb Rhein-Neckar Löwen. Det innebär att han missar VM.

– Det är en mycket trist nyhet. Appelgren är en världsmålvakt som betyder mycket för landslaget både på och utanför plan, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till Aftonbladet.

Klubben skriver på sin webbplats att Appelgren skadade en sena i vänster axel på träning och därför behövde opereras. Operationen gick bra, men han väntas ändå bli borta till årsskiftet.

Turligt nog finns dock en svensk landslagsmålvakt till i truppen, konstaterar Rhein-Neckars sportchef Oliver Roggisch.

”Ett sådant avbräck kan man egentligen inte kompensera för sportsligt sett. Men vi kan vara glada att vi i Andreas Palicka har ytterligare en världsklassmålvakt”, säger Roggisch till klubbens webbplats.

Appelgren och Palicka var Sveriges målvakter i hemma-EM i januari. Herrlandslagets nästa mästerskap i Egypten inleds enligt plan mot Tjeckien den 14 januari.

ARKIV: Appelgren tränar på balkongen (25 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.