Daniel Bergqvist. Foto: Bildbyrån

Aranäs skrällde mot Ystad

HK Aranäs tog sin fjärde seger i handbollsligan då de slog tabelltrean Ystads IF i hemmahallen. Trots att Ystad har hela ligans skyttekung, Hampus Andersson, i laget gjorde de bara två mål på 21 minuter. Det var den perioden som gav Aranäs segern. Matchen slutade 24-19 till Aranäs.

27-årige tränaren Toni Johansson får vara nöjd med sitt lag efter den överraskande segern.

Framför allt passar han på att berömma sin målvakt Daniel Bergqvist.

– ”Berka” var fantastisk i dag och har en stor del i segern. När det är timeout är det hans visdomsord man lyssnar på. Han har bra blick över spelet och är tydlig med hur han vill ha det i försvaret, säger Johansson till GP.

Tränare i Ystad är Jerry Hallbäck som ledde Aranäs ännu i våras. Det här var första gången han mötte klubben med sitt nya lag.