Arkivbild. Sveriges förbundskapten Glenn Solberg. Foto: TT

Även lördagens returmöte i EM-kvalet skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Efter det positiva coronabeskedet i handbollslandslaget blev dagens EM-kvalmatch mot Montenegro uppskjutet. 

I kväll blev det klart att även lördagens returmöte i Eskilstuna spelas vid ett senare tillfälle.

”Att spela den här matchen skulle sätta Sverige i en svår situation och ifrågasätta det sportsliga värdet av matchen under rådande omständigheter”, skriver Europeiska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

Dagens EM-kvalmatch mot Montenegro blev framflyttad – på grund av att landslagsspelaren Anton Lindeskog testast positivt för corona.

I kväll meddelade Europeiska handbollsförbundet (EHF) att även lördagens returmöte med Montenegro, som var tänkt att spelas på lördag i Eskilstuna, skjutits upp.

”Ingen hållbar lösning”

De svenska spelarna sitter i familjekarantän och kan inte samlas förrän tidigast söndag.

– Det var inte en hållbar lösning sportsligt och framför allt inte ur hälsosynvinkel att med kort varsel kalla in folk från Sverige, Danmark och Tyskland för att kunna ställa ett lag på banan, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig i ett pressmeddelande.

”Skulle sätta Sverige i en svår situation”

Och så här motiverade Europeiska handbollsförbundet sitt beslut:

“EHF har beslutat att även skjuta upp lördagens match till ett senare datum. Att spela den här matchen skulle sätta Sverige i en svår situation och ifrågasätta det sportsliga värdet av matchen under rådande omständigheter”, skriver EHF.

SVT FÖRKLARAR: Hur farligt är det att gå på match – ur smittosynpunkt? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.