Foto: Bildbyrån

Beskedet: Reducerad publik på Sveriges EM-matcher

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges EM-uppladdning har störts av covidsmitta i laget.

Nu meddelar det europeiska handbollsförbundet att matcherna i Slovakien, där Sverige spelar, kommer att spelas inför reducerad publik.

Handbolls-EM i Ungern och Slovakien börjar den 13 januari. Uppladdningen till mästerskapet har störts av covidsmitta i flera lag och en ökad generell spridning i Europa.

Dessa svåra förutsättningar gjorde att SVT:s expert Magnus Grahn tyckte att man bör fundera på att flytta mästerskapet till en senare tidpunkt för att säkerställa idrottslig rättvisa.

Corona och idrott

Nu meddelar det europeiska handbollsförbundet att Sveriges matcher, i Slovakien, kommer att spelas inför reducerad publik. 25 procent av arenans kapacitet släpps in och samtidigt gäller vaccinationskrav och krav på munskydd.

”Vi är mycket glada för den här kapaciteten med tanke på den nuvarande situationen då Slovakien fortsätter att kämpa mot pandemin”, säger det slovakiska handbollsförbundets ordförande Jaroslav Holeša i ett officiellt utlåtande.

KLIPP: Sverige vann EM-test mot Nederländerna (6 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet