Kim Ekdahl Du Rietz är skadad Foto: Bildbyrån

Comebacken får vänta – Ekdahl Du Rietz skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två skadeavbräck har drabbat det svenska herrlandslaget i handboll. Euro Cup börjar på onsdag men Sverige får klara sig utan comebackande Kim Ekdahl Du Rietz och Mattias Zachrisson.

Efter fem års frånvaro skulle Kim Ekdahl Du Rietz på onsdag göra comeback i landslagströjan. Men comebacken får vänta. Du Rietz har en magmuskelskada och missar matcherna mot Spanien och Österrike.

– Jag hade verkligen sett fram emot att spela i veckan, så det känns förstås tungt att inte kunna vara med i matcherna. Men jag ser i alla fall fram emot att få träffa laget och vara med i förberedelserna inför VM, säger Ekdahl Du Rietz i ett pressmeddelande.

Även Mattias Zachrisson missar de kommande matcherna på grund av skada. Det var under fredagen som Zachrisson tillsammans med sitt Fünchse Berlin spelade klubblags-VM i Qatar, då olyckan var framme.

– Foten fastnade och jag fortsatte framåt. Det bara small till och redan när jag kom till bänken var svullnaden stor som en tennisboll. Jag vet inte hur allvarligt det är, men jag hoppas på det bästa, säger Zachrisson.

Ersättare för de skadade stjärnorna är Daniel Pettersson och Linus Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.