Handboll. Foto: Bildbyrån

”Det kom som en chock”

Uppdaterad
Publicerad

I går avslöjade TV4 att en svensk handbollsspelare åkt fast för dopning. Enligt kanalen ska det röra sig om kokain som har visat sig i a-provet.

Spelaren är avstängd av sin tidigare klubb som i ett pressmeddelande kommenterar nyheten så här:

– Det som nu inträffat kom som en chock för oss och har självklart påverkat stämningen i föreningen och spelartruppen, skriver klubben.

Spelaren i fråga kommenterade själv uppgifter så här i går.

– Det stämmer att jag testats positivt i ett dopningsprov, skriver spelaren i sms till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Då jag är under utredning och ärendet pågår kan jag inget annat säga än att jag är ångerfull. Nu får idrottens rättvisa ha sin gång och jag kan bara göra mitt yttersta för att även i handling, och inte bara med ord, visa att jag vill bli en bättre människa.

Ärendet utreds nu av dopingkommission och spelaren är tills vidare avstängd av klubben.

”Finns en tragiska sida av detta”

– Vi får inte glömma att det finns en tragisk sida av detta som får stora konsekvenser för personen i fråga och för hans familj. Vi ser även människan bakom det som har hänt och ska i den svåra situation som nu uppstått försöka hjälpa honom igenom detta på bästa sätt utifrån de förutsättningar som nu råder, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Spelaren ska komma med ett yttrande till Riksidrottsförbundets dopingkommission och lämna besked om han önskar att B-provet ska analyseras. Därefter avgör dopingkommissionen om en anmälan ska göras till dopingnämnden.

– Vi för i skrivande stund en fortlöpande dialog med spelaren som har ett inplanerat möte med dopingkommissionen. Vi kommer därefter fatta ett beslut om hur föreningen ska gå vidare i ärendet.

Enligt Expressen har även spelarens nuvarande klubb stängt av spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.