Skövdes tränare Henrik Signell var mycket upprörd under matchen som nu ska spela om. Foto: Bildbyrån

Efter protest: Kristianstad – Skövde spelas om

Uppdaterad
Publicerad

Skövde fick igenom protesten. Matchen mot Kristianstad förra fredagen ska spelas om. Detta efter ett beslut av Svenska handbollsförbundets protestutskott.

-Det känns förstås både rätt och skönt att vi fått bifall för protest, säger IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström till den egna hemsidan.

Det håller man inte alls med om i Kristianstad.

– Skövde skulle ha fått bollen vid sidlinjen efter 59.00 i stället för vid 59.12 när de kontrar in ett mål. Då skulle de haft uppställt sex mot fem-spel i stället. Att man med bestämdhet kan avgöra att det är matchavgörande är jäkligt märkligt. Då sätter man praxis för den här typen av händelser, säger sportchefen Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

Kalabalik efter en timeout

I slutet av matchen efter en timeout spelade Kristianstad med en spelare för mycket på planen i tio sekunder. Det upptäcktes att Skövdes bänk som förgäves slog larm. Det slutade istället med att tränaren Henrik Signell fick ett gult kort av domaren, då matchen stod 25-23.

Om regelverket hade följts skulle Skövde fått bollen och Kristianstad tilldelats en utvisning.

Protestutskottet konstaterar att regelfelet är att betrakta som ”matchavgörande”.

Kristianstad vann matchen med 26-24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.