Sabina Jacobsen är tillbaka efter lång skadefrånvaro Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter skadan – Sabina Jacobsen siktar på OS-kval

Uppdaterad
Publicerad

Sabina Jacobsen har inte spelat en match på dryga fem månader efter en knäskada. Nu har försvarsgeneralen gjort comeback och i går spelade hon sin andra match sen återkomsten. Runt hörnet väntar ett OS-kval, ett kval där Jacobsen hoppas kunna vara med.

– Jag känner mig i bra form och ingen som helst smärta så det är klart jag hoppas att jag kommer med, säger Jacobsen till SVT Sport

Sabina Jacobsen är efter fem månaders frånvaro tillbaka på handbollsplanen efter skadan i högerknät som höll henne borta från VM 2019. Försvarsspecialisten Jacobsen har nu gjort två matcher för sitt CSKA Moskva efter en lyckad rehabprocess.

– Jag gjorde min andra match i dag och det kändes jättebra. Allt fungerar som det ska och jag känner ingen smärta. Det är klart första matchen var man lite nervös för att smälla på ordentligt men inför i dag släppte det också och jag är inte rädd för någonting, säger Jacobsen till SVT Sport.

I slutet på mars väntar OS-kval för de svenska damerna som slutade sjua i VM i december. Innan skadan bar Sabina Jacobsen kaptensbindeln, en bindel som gick över till Carin Strömberg i Jacobsens frånvaro. Trots lång skadeperiod så har Jacobsen goda chaser att ta sig in i truppen till kvalet som annonseras i början av nästa vecka.

– Jag känner mig i bra form och ingen som helst smärta så det är klart jag hoppas att jag kommer med, säger Jacobsen med 136 landskamper.

Arkiv: Skadad Sabina Jacobsen missar handbolls-VM (5 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.