Kim Ekdahl Du Rietz. Foto: Bildbyrån

Ekdahl Du Rietz: ”Handboll inte mitt kall”

Uppdaterad
Publicerad

Kim Ekdahl Du Rietz berättar nu för första gången varför han slutar spela handboll, endast 27 år gammal.

”Jag har ingen lust. Många har vetat att handboll aldrig varit mitt kall”, säger han till Aftonbladet.

Det var i början av november som det kom uppgifter om att Kim Ekdahl Du Rietz, 27, lägger av med handbollen efter den här säsongen.

Uppgifterna bekräftades definitivt igår av hans klubb Rehin-Neckar Löwen.

Den tidigare landslagsspelaren talar nu ut om varför han bestämt sig för att avsluta karriären 27 år gammal.

”Har ingen lust”

– Jag tycker inte det är roligt helt enkelt. Svårare än så är det inte. Jag har ingen lust. Många har vetat att handboll aldrig varit mitt kall. Det gick helt enkelt jäkligt bra som ung och så blev det så här, säger han till Aftonbladet.

27-åringen berättar om hur beslutet växt fram.

– Det definitiva beslutet tog jag i somras. Men det var bara sista droppen. De som känner mig blev inte överraskade. Sista åren har jag tänkt på det efter varje säsong, att nu skiter jag i det här.

Öppen framtid

Vidare är den tidigare landslagsmannen inte på flera olika spår när det kommer till vad han kommer att göra framöver. Det som i nuläget lockar mest är dock:

– Jag vet en grej jag vill göra i mitt liv och det är att lära mig ett antal språk till. Där får jag uppfylla något. Det är jävligt roligt.

Kim Ekdahl Du Rietz fick sitt genombrott i landslaget i hemma-VM 2011 och var året därpå med och tog OS-silver i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.