Sporthallen i Höör räcker inte till när Jonna Linell och H65 ska spela i Europa. Foto: Bildbyrån

Europasuccén kostsam för Höör – tvingas flytta

Uppdaterad
Publicerad

De svenska mästarna H65 Höör tog sig sensationellt vidare till gruppspel i EHF-cupen. Nu kommer baksmällan, Sporthallen i Höör räcker inte till.

– Sportsligt sett är detta fantastiskt. För klubben är det däremot en väldigt stor prövning och det känns fruktansvärt att vår fantastiska publik, som är en stor anledning till varför det går så bra, måste åka iväg till annan ort för att se oss spela hemmamatcher. Det känns som ett svek mot dem, säger klubbens ordförande Jan Hansson i ett pressmeddelande.

Klubben vädjar nu till kommunen och privatpersoner som man vill ska hjälpa med finansieringen till det som kan bli ett kostsamt Europaäventyr.

– Prispengarna från EHF täcker inte i närheten utgifterna i form av resor, boenden och logi, fortsätter Hansson.

Sporthallen i Höör hyser bara 600 åskådare. En bit under det europeiska förbundets (EHF) krav på 1000. Därtill ställs det krav på planens linjer, näten bakom målen och på omklädningsrummen. Eslöv verkar enligt klubben ligga närmast till hands som tillfällig hemmaplan.

Under torsdagen lottas gruppspelet till EHF-cupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.