Experten: ”De går inte att ersätta”

Uppdaterad
Publicerad

Varken Andreas Palicka eller Felix Claar kan spela mot Norge.

Beskedet kommer som en käftsmäll för Sverige, menar handbollsexpert Magnus Grahn.

– Det går inte att ersätta, säger han.

Dagen innan gruppspelsavslutningen mot Norge, som är en direkt avgörande match för vilket lag som går till semifinal, kom beskedet som inte fick komma.

Andreas Palicka och Felix Claar har testats positivt för covid-19 och är indisponibla.

Handbolls-EM

– Palickas frånvaro går inte nog att understryka. En Palicka i form kan vinna jämna täta matcher på egen hand med sin skicklighet och erfarenhet. Thulin och Johannesson är två bra ersättare, men saknar den erfarenhet som Palicka har i att spela viktiga mästerskapsmatcher. Det går inte att ersätta, säger handbollsexpert Magnus Grahn.

– Claar är ett tungt avbräck också, men där är vi lite bättre rustade. Om det vilade ett tungt ansvar på Jim Gottfridsson redan innan så är det nu enormt. Det handlar för tränarna att hitta ett sätt att kunna spela Gottfridsson under hela matchen.

Vi har sett flera lag som drabbats hårt av positiva fall under mästerskapet. Hur ser du det?

– Det ger ett löjets skimmer över turneringen. Det kan bli som jag förutspådde inför mästerskapet att det inte är de två bästa lagen som möts i final, utan de två som klarat sig bäst från covidsmitta. Det blir oerhört orättvisa sportsliga förhållanden, avslutar Grahn.

FRÅN I GÅR: Sverige vann rysaren mot tyska ”reservlaget”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet