SVT:s expert Magnus Grahn är kritisk mot hanteringen av Albin Lagergrens status. Foto: Bildbyrån

Expertens kritik mot landslaget: ”Svårt att förstå”

Uppdaterad
Publicerad

Ödesmatch mot Polen imorgon är vad som väntar för Sverige efter Slovenienförlusten igår. Då är SVT Sports expert Magnus Grahn kritisk – både hanteringen kring frågetecknet Albin Lagergren och svenskarnas spel.

Om Sverige ska ta sig vidare till huvudrundan eller inte avgörs i morgon.

Efter den något överraskande förlusten mot Slovenien väntar nu Polen och än en gång är Sverige favoriter. Men om herrarna klarar av uppgiften är inte expert Magnus Grahn säker på.

– Hade du frågat mig innan EM började så hade jag inte varit orolig alls. Men med tanke på hur anfallsspelet såg ut igår så är jag lite orolig faktiskt.

SVT Sports handbollsexpert medverkade i Morgonstudion och var överlag kritisk mot den svenska insatsen. Och det var framförallt en sak som Grahn menade var det stora problemet.

– Igår hade vi inget kantspel. Sverige har fantastiska kantspelare men vi hade första kantavslutet efter 58 minuter, 58 minuter! Det håller inte, Sverige måste lära sig spela mycket bredare.

”Ingen har någon aning”

Ett annat stort orosmoln för svensk del är att högernian Albin Lagergren saknades mot Slovenien. 27-åringen har tidigare varit borta i träningsmatcherna innan EM men spelade i premiären mot Schweiz.

– Börjar vi först med det spelmässiga så syns det tydligt att Sverige saknar Albin. Sverige blir smalare i sitt spel och laget behöver vänsterhänt högernia.

– Sen kan jag inte låta bli att komma in på hur man hanterar det här. Det är ingen som har någon aning just nu, är han sjuk? Är han skadad? Eller vad är statusen på honom? Kommer han komma tillbaka redan imorgon, eller är det en vecka till han kommer tillbaka.

– Det här med locket på under ett mästerskap har jag svårt att förstå. Sen kan man ha respekt för att någon kan bli sjuk eller så.

Ljuspunkten som däremot talar för att Sverige ska ta sig vidare från gruppen är en tidigare tradition av att klara sig ur svåra lägen i just mästerskap.

– Jag vill tro att det där är så, och jag vill att den svenska publiken ska få chansen att vara med på den resan.

Klipp: Här förlorar Sverige mot Slovenien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lukas Nilsson deppar efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer