Sofia Hvenfelt Foto: Bildbyrån

Favorittippade Höör siktar mest på SM-final

Uppdaterad
Publicerad

H65 Höör tippas att vinna grundserien i damernas högsta handbollsliga.

Den skånska klubben har dock endast SM-final som målsättning.

– I serien får det se ut hur det vill, säger lagkaptenen Sofia Hvenfelt.

Åtta av tolv kolleger tippar H65 Höör som tabelletta, men lagkaptenen Sofia Hvenfelt har i stället blicken på slutspelet.

– Det viktigaste är att vi kommer till SM-final. Resten får se ut hur det vill, säger hon under upptaktsträffen i Malmö.

Förra säsongen tappade Höör seriesegern i den absolut sista omgången. Efter 21 raka vinster blev det förlust mot Skuru – som innan avslutningen endast hade förlorat mot just Höör (i första omgången) – och Nackaklubben tog hem grundserien.

– Förra året hade vi ett tydligt delmål att komma etta eller tvåa i serien, och lyckades väl med det. Men vi var ändå missnöjda efter säsongen när vi åkte ut i semifinal, säger Sofia Hvenfelt.

Skuru tippas sluta tvåa

I slutspelet åkte Höör, som vann SM-guld 2017 och var i final 2018, ut mot den slutliga mästaren Sävehof. Ett Sävehof som sedan slog Skuru i SM-finalen med klara 3–0 i matcher. Denna säsong tippas Partilleklubben sluta trea i serien.

Skuru tippas av konkurrenterna som tvåa i grundserien.

– Jag tror på oss. Sedan behöver man inte vinna serien för att vinna SM-guldet, säger Skurumålvakten Evelina Eriksson.

Precis som i fjol avgörs SM-finalen i matchserie, bäst av fem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.