Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så var Sverige-Rumänien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann måstematchen mot Rumänien.
SVT Sport direktrapporterade – så här var matchen.

SVT rapporterade · Handbolls-VM: Sverige-Rumänien

12.14

Hej och välkomna till dagens liverapportering från handbolls-VM i Japan. Sverige möter Rumänien i huvudrundans andra match, den första var ju den enorma vändningen mot Spanien i söndags som gav en poäng.

Den svenska startuppställningen: 

MV: Filippa Idéhn V6: Olivia Mellegård M6: Linn Blohm H6: Nathalie Hagman V9: Mikaela Mässing M9: Bella Gulldén H9: Emma Lindqvist FÖ: Anna Lagerquist in (Gulldén ut)

12.14
Heja Sverige
🌞🌷🌹
12.14
Går matchen i SVT?
Nej, På TV6 och Viaplay
12.16

Mikaela Mässing som väntat från start alltså efter succén senast. Emma Lindqvist istället för Hanna Blomstrand som startat alla matcher förut. Men inte haft nån bra turnering.

Förutsättningarna:

Spanien slog nyss Japan med 33-31 och är därmed tvåa i tabellen, fyra poäng före Sverige. För att nå semifinal måste Sverige först och främst slå Rumänien och även Montenegro imorgon. Samt få hjälp av gruppettan Ryssland (som är klart för semi!) som måste slå Spanien imorgon. 

Men det är inte allt. Sverige måste dessutom ta igen 18 mål på Spanien. Alltså till att börja med helst vinna stort idag mot Rumänien. 

Så vi får ju vara ärliga och inse att efter Spaniens seger är hoppet om semifinal bara ett halmstrå.

12.18
Spelar neagu?
Vi vet inte än. Har inte fått Rumäniens startsjua. Men de kan ju också ta in henne senare. Fast mitt tips är att hon står över helt.
12.20
Får man fråga varför ni inte live-rapporterar på detta sätt när det gäller Innebandy-VM också? Betydligt större möjligheter för en svensk framgång där.
Jag vet inte hur man resonerar där. Men det kanske kommer längre fram i turneringen.
12.23
Vi har sju minuter kvar till avkast. Spelarna har precis kommit in på planen och presenteras nu.
12.24
Förstås bättre bredd i handbollsvärlden och det är en olympisk idrott, men innebandy är ändå en oerhört stor sport sett till antal utövare i landet och Sverige är världsledande på damsidan.
SVT har Hannes Nyberg på plats där så han kommer följa mästerskapet noggrant.
12.30
Den här arenabilden har ni sett förr. Lika tomt på läktarna som vanligt. Men idag en stor rumänsk flagga. Och trummor. Bra tryck!
Den här arenabilden har ni sett förr. Lika tomt på läktarna som vanligt. Men idag en stor rumänsk flagga. Och trummor. Bra tryck!
12.30
Matchen igång!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån