Efter 38 års väntan – förlust i återkomsten för AIK

Det blev förlust för AIK i lagets första match i högsta serien på 38 år. Alingsås besegrade stockholmarna med 25-22.

AIK tog över Ricohs plats i högstaligan och i kväll gjorde Stockholmslaget comeback när de mötte fjolårets semifinalister Alingsås på bortaplan.

Alingsås, som åkte ut mot HK Malmö i semifinal förra året, ledde i halvtid med 13-10.

Andra halvlek blev även den jämn och med tio minuter kvar skiljde det två poäng. Då ryckte västgötarna åt sig en sexmålsledning. En ledning som laget höll trots att AIK närmade sig i slutet.

Målbäst i matchen blev AIK:s Ola Pewik med åtta mål.

– Jag tycker vi slarvar i avgörande lägen. Det är den stora skillnaden i dag, säger AIK:s Ola Pewik till Cmore efter matchen.

AIK:s nästa match är ett Stockholmsderby mot Hammarby medan Alingsås möter Guif på bortaplan.