Försening i Trollhättan efter glaskaos – ”Praktskandal”

Uppdaterad
Publicerad

Uppvärmningen inför träningslandskampen i handboll mellan Sverige och Ungern fick avbrytas efter att glasskivan bakom en av basketkorgarna spruckit och glassplitter spred sig över golvet i Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Lyckligtvis skadades ingen och Ungern fick fortsätta uppvärmningen i den intillliggande B-hallen.

– Det är en praktskandal, säger SVT:s handbollsexpert.

Enligt Milad Akbarzadeh, SVT:s reporter på plats har glasskivan spruckit och spridit glassplitter på ungerskornas planhalva under uppvärmningen. Den ungerska målvakten var den som stod närmst under olyckan men klarade sig lyckligtvis undan med endast glassplitter i håret.

– Helt sjukt. De låg och stretchade där för fem min sen, säger Milad Akbarzadeh på plats i Trollhättan.

”Riktig praktskandal”

SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn har aldrig varit med om någonting liknande.

– Hur får man bort allt splitter? Är man jättesugen på att slänga sig in där och eventuellt skada sig? Det är en riktig praktskandal av arrangören och det här ska inte få ske.

”Vi har otur”

Vad som orsakade händelsen är oklart, men enligt den arrangerande klubben KFUM Trollhättans starke man Eje Grönquist hade de inte kunnat göra något annorlunda.

– Vi har otur, det händer en gång på miljonen. Det är en ren och skär explosion, det är ingen som är på den. Antingen är det så att det utlöstes av ljud eller så är det spänningar i den som gör att glaset spricker. Någon gång händer det, dessvärre händer det nu, säger han till tidningen Ttela.

Matchen sköts upp 15 minuter för att se till att planen var i spelbart skick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.