Kristianstad föll i Champions League. Foto: Bildbyrån

Förlust för Kristianstad i CL

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad räckte inte till i lördagens drabbning i Champions League. Möjligheten att nå slutspel finns däremot fortfarande för de svenska mästarna.

Kristianstad höll jämna steg mot franska Nantes i första halvlek.

Isländska landslagsspelaren Olafur Gudmundsson fick skyttet att stämma samtidig som Richard Kappelin fick en fin start i målet. Uddamålsunderläge för skåningarna vid halvtidsvilan.

Snabbt ryck

I andra tog de gästerna kommandot från start och gjorde ett litet ryck med fyra bollar. Den spanska stjärnspelaren David Balaguer storspelade. Samtidigt som Kappelin började svaja mellan stolparna.

Med kvarten kvar försökte Kristianstad med ett med ett målvaktsbyte, in kom Leo Larsson. Ett byte som inte gav något vidare resultat. Kristianstad försökte hota med ett 5–1-försvar men fransmännen knäckte försvarskoden och kunde bekvämt vinna matchen med 26–31.

– Jag såg inte kraften i spelarna. Det är klart att vi är besvikna, men Nantes var för smarta, säger IFK-tränaren Ola Lindgren till Kristianstadbladet.

Kan gå vidare

IFK Kristianstad har fortfarande chansen att ta sig vidare i Champions Leauge. Rätt goda möjlighetet till och med eftersom polska Wisla Plock besegrade Zagreb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.