Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glenn Solberg. Foto: Bildbyrån

Glenn Solberg: ”Kände oss överlistade”

Uppdaterad
Publicerad

39 insläppta mot Spanien i bronsmatchen.

Sverige lyckades inte få stopp på det spanska anfallsspelet och föll med 36-39.

– Vi kände oss överlistade, säger förbundskapten Glenn Solberg till SVT Sport.

Det blev inget brons för Sverige i hemma-VM. Spanien vände i den andra halvleken och vann med 39-36.

– Vi släpper in för många mål. Det är i försvaret vi har de största problemen. De får göra det de är bäst på, leta inspel till linjen och skjuta mycket från sex meter, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Vad gjorde ni för försök bakåt för att få stopp på Spanien?

– I början ville vi spela tätt, kompakt och aggressivt. Sedan bytte vi och gick fram med en spelare lite längre för att få lite större avstånd och på så sätt göra det enklare att läsa deras inspel. Men ja. De var bra de där spanjorerna.

Solberg berättar att han kände sig överlistan av den spanske förbundskaptenen.

– Ja, faktiskt. Vi kände oss överlistade i matchen totalt sett. Framför allt i andra halvlek där vi inte får stopp på dem.

”Ser hellre att vi blir bättre på det vi kan”

Sverige diskuterade att lämna klassiska 6-0-försvaret för att i stället chansa med ett mer offensivt 5-1-försvar i slutet av matchen för att komma ikapp. Men Solberg ser det däremot inte som ett alternativt svenskt försvarsspel att ta till när det kärvar.

– Vi är inte tillräckligt bra på 5-1.

Borde ni träna upp ett annat typ av försvarsspel så att ni har flera olika alternativ att ta till?

– Nej, jag tycker att det är svårt när vi har så lite tid tillsammans. Jag ser hellre att vi blir bättre på det vi kan och att vi ska försöka ta oss an toppnationerna på det sättet.

Trots missad medalj är Solberg stolt över det svenska laget och prestationen i VM.

– Återigen är vi bland de fyra bästa, det är otroligt imponerande. Danmark, Frankrike och Spanien är tre giganter och vi önskar att också komma dit, och jag tycker att vi är på god väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.