Gottfridssons första ord om skadan: ”Räknar inte med mer spel i VM”

Uppdaterad
Publicerad

Jim Gottfridssons VM kan vara över efter skadan mot Ungern.

Dagen efteråt mötte spelfördelaren media på kryckor och uttalade sig för första gången.

– Jag räknar inte med mer spel i VM. Jag kände att drömmar gick i kras när det hände och jag var väldigt ledsen efteråt, säger Gottfridsson till SVT Sport.

Det var i andra halvlek mot Ungern som Jim Gottfridsson föll ihop i smärtor. Han upplevde att det small bakom honom.

– Jag trodde hälsenan gick av, säger Gottfridsson på kryckor.

Så illa är det inte. Men läget ser mörkt ut. En magnetröntgenundersökning under fredagen visar att mittnian drabbats av en mindre bristning i högra vaden.

– Jag kan inte stödja på benet riktigt men jag hoppas ändå. Jag kände att drömmar gick i kras när det hände och jag var väldigt ledsen efteråt men man hoppas ju in i det sista men läkaren säger att chansen till spel är minimal.

– Det ska nog till ett större mirakel om jag ska hinna tillbaka till det här VM:et.

Du räknar inte med mer spel?

– Nej det gör jag inte, det är bättre att ställa sig in på det.

”Betyder att vår spelmotor är borta”

Förbundskapten Kristján Andrésson lider med Gottfridsson.

– Jättetråkigt med Jim. Han gjorde en jättefin match fram till skadan. Det betyder att vi har vår stora spelmotor sen jag tog över för två år sen borta. Och han gjorde ett jättefint mästerskap ifjol. Nu ska vi stötta de nya som måste komma in och ta ansvar.

Gottfridsson skrivs ut ur truppen till första matchen i huvudrundan, mot Tunisien på lördag. Fredric Pettersson ersätter i truppen.

– Jag har alternativ i gruppen. Lukas Nilsson har spelat där i klubblaget och sen har jag Simon Jeppsson som jag knappt använt. Och alla vet ju hans kvalitet. Jag ser det som en möjlighet spela in honom nu, säger Andrésson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.