Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sports expert Magnus Grahn efter svenska förlusten i bronsmatchen. Foto: Bildbyrån

Experten efter Sveriges tapp i bronsmatchen: ”Hade hoppats på mer”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tappade ledning och förlorade bronsmatchen mot Spanien.

SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn hade högre förväntningar på detta svenska lag och menar att kollapsen i början av andra halvlek blev avgörande.

– Det var för få spelare som klev fram i de viktiga lägena, säger han.

Efter första halvlek ledde Sverige med 22-18, istället vann Spanien 39-36. Magnus Grahn menar att första 10-12 minuterna i andra halvlek blev förödande för Sverige.

– Sverige spelade för stressat och ostrukturerat i sitt anfall under den perioden, samtidigt som Sverige inte fick försvaret att fungera. Sverige gör 22 mål i första halvlek och 14 i andra – det säger en hel del om matchutvecklingen, säger Grahn och lägger till:

– Tyvärr så var det alldeles för få spelare som klev fram i de viktiga lägen under den perioden när Sverige hade det jobbigt.

”Hade hoppats på medalj”

Efter att ha tagit silver i VM 2021 och vunnit EM förra året var förväntningarna högre ställda på Sverige än att gå utan medalj.

– Totalt sett så hade jag hoppats mer på Sverige resultatmässigt, att Sverige skulle ta en medalj på hemma-VM. Jag tycker att Sverige har en trupp som kan vara bland topp tre. Men har inte lyckats vara bra i de viktiga matcherna i semifinal och bronsmatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.