Daniela Gustin i stora smärtor. Foto: Bildbyrån

Gustin tacklades fult – EM över

Uppdaterad
Publicerad

Daniela Gustin tacklades fult i en kontring i slutet av matchen mot Montenegro.
Svenskan fick bäras av planen och kom aldrig tillbaka in i matchen igen.
– Jag är väldigt besviken över den incidenten, det är inget jag står för, säger Montenegros förbundskapten Per Johansson till SVT Sport.

Det var i slutet av förlustmatchen mot Montenegro som Daniela Gustin, i en kontring, tacklades bryskt i avslutningsläget och blev liggandes på planen. Den svenska högersexan fick hjälp av banan och tvingades bryta matchen som Sverige till slut förlorade med 28-30.

– Jag har pratat Med Henrik (Signell) och spelarna och sagt att jag är väldigt besviken över den incidenten, det är inget jag står för, säger Per Johansson, förbundskapten för Montenegro, till SVT Sport.

Sveriges förbundskapten Henrik Signell var fåordig efteråt.

– Hon springer på kontring och blir ”rammad”, och jag vet inte var smällen tar men det såg allvarligt ut. Det ser inte snyggt ut och mer vill jag inte kommentera just nu, jag är rädd att säga något dumt då.

EM över

Johansson, före detta svensk förbundskapten i Sverige, var tom efter matchen.

– Det är först nu jag känner att det är Sverige, jag ville hålla låg profil.

Har du pratat med någon svensk spelare efter matchen?

– Lite av respekt låter jag det vara lite, jag vet hur tungt det är att förlora en sådan här match men jag tackade efter matchen.

Under fredagen bekräftade landslagsledningen att EM är över för Daniela Gustin. Man misstänker en korsbandsskada.

Mathilda Lundström, som inte spelat något hittills, skrivs därmed in i truppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer