Inkallad i sista stund – debuten blev en mardröm

Uppdaterad
Publicerad

Elin Hallagård, 29, har inte gjort en landskamp sedan 2011 och aldrig tidigare spelat ett mästerskap.
I dag anslöt hon till truppen och klev rakt in från start mot Montenegro utan att ha tränat med laget. Det slutade med rött kort och förlust.
– Det var tufft, det var ett högt tempo, säger Hallagård till SVT Sport.

I samband med beskedet kring att lagkaptenen Sabina Jacobsens led av en lårskada inför mötet med Montenegro valde landslagsledningen i dag att kalla in mittnian Elin Hallagård istället för Mathilda Lundström.

När sedan inte Jacobsen ens kom till spel i matchen fick 29-åriga Hallagård, utan en enda träning med laget, kliva rakt in från start.

Blev utvisad

Elin Hallagård, till vardags i Sävehof, spelade sina hittills enda fem landskamper 2011.

I dag blev mästerskapsdebuten en mardröm.

Inte nog med att Sverige förlorade med 28-30, så var det färdigspelat för mittnian redan i mitten på den andra halvleken efter att hon fått sin tredje tvåminutersutvisning för ett felaktigt byte och blivit utvisad.

”Försöker tänka bort det”

– Det var tufft, det var ett högt tempo, säger Hallagård till SVT Sport.

– Skillnaden mot Champions League (som Hallagård spelar för Sävehof) är väl inte jättestor, men det är ju större press med ett landslag, det försöker jag tänka bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer