Isabella Gulldén deppar efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Sverige aldrig riktigt nära: ”Vi behöver ta ett snack”

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlust mot Montenegro, 28-30, är Sverige på väg ut ur EM. Sverige låg under från start till mål mot ex-förbundskaptenen Per Johanssons lag och var aldrig riktigt nära.
– Vi kommer inte upp i nivå, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Sverige hade aldrig riktigt någon chans mot ett lekfullt Montenegro i den första matchen i EM:s huvudrunda. Sverige, utan försvarsgeneralen Sabina Jacobsen, fick inte tag på sin motståndare och ledde inte en enda gång under matchen.

– Jag är besviken, jag tycker inte att vi kommer upp i nivå. Sista tio har vi nivå, men det är för sent, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

I den andra halvleken gick ett ineffektivt Sverige mot storförlust. Isabelle Gulldéns utgick skadad och Jacobsens ersättare Elin Hallagård fick rött kort, ett tag ledde Montenegro med sju mål – ingenting funkade för blågult. För Montenegro, anförda av niomålsskytten Jovanka Radicevic, funkade allt.

Besviken Gulldén

– Bakåt blir vi lite glesa, framåt har vi fortfarande problem att göra mål, vi får jobba för det, fortsätter Gulldén.

Sverige spelade sedan allt mer desperat och stod för en stark målrusch. Sju mål krympte snabbt när spelare som Jenny Alm och Hanna Blomstrand avlossade. Men närmare än två måls underläge kom aldrig Sverige.

”Vi behöver ta ett snack”

– Vi måste upp, vi måste spela bättre. Vi behöver ta ett snack vad som gäller och att vi behöver en nivå till.  Att det gäller från start, annars kommer det bli väldigt, väldigt, tufft mot Frankrike (som Sverige möter på lördag), avslutar Gulldén.

Till sist slutade det med vinst 30-28 för Per Johanssons Montenegro. Nu krävs av allt att döma vinst mot både Ryssland och Frankrike för att semifinal ska vara möjlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer