H65 Höör studsade tillbaka – slog Skara

Efter två raka förluster kom vändningen.

H65 Höör slog Skara på hemmaplan och inkasserade därmed sin första vinst för säsongen.

Inför säsongen tappade H65 Höör niometersspelaren, tillika landslagsankaret, Emma Lindkvist och högersexan Evelina Källhage. I SHE har man sedan fått en halvdan start. Men i dag gick det desto bättre – det blev nämligen seger med 33-30.

Efter en halvtimmes spel hade hemmalaget ledningen med 16-10. Målvakten Irma Schjött visade upp en fin sida med räddningar på hälften av de 20 skotten hon fick mot sig.

Matchen fortsatte sedan i samma takt i andra halvlek. Det var ett utbrett målskytte där flera fick känna nätrassel i H65, men flest fullträffar i dag stod Alma Skretting för med sina fem mål. Första halvlekens stora spelare, Schjött, fortsatte å sin sida också i samma stil som i första. Till slut landade hon på 38 i räddningsprocent.

H65 tog i och med resultatet sin första seger för säsongen. Laget ställs mot Skuru i nästa omgång, samtidigt tar Skara emot Kärra.