Emma Wahlström stod för nio mål för Hallby. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Hallby tog klar seger mot Kristianstad

Hallby vann bottenmötet i SHE mot Kristianstad.

Man hade greppet om matchen hela vägen och vann till slut med 32-26.

Kristianstad förlänger därmed sin förlustsvit och ser nu ut att få allt svårare att undvika kval.

Kristianstad kom till matchen med åtta inspelade poäng och på en negativ kvalplats. Med fyra raka förluster och ett stukat självförtroende fick man också en tung start när Hallby snabbt skaffat sig en tvåmålsledning.

Hallby fortsatte hålla i taktpinnen genom den första halvleken och gick till pausvila med en 18-15-ledning.

Kristianstad fick sedan en fin start på den andra halvleken och reducerade till 17-18 men när man åkte på en utvisning svarade Hallby direkt med att göra 19-17.

Och Kristianstad kommer aldrig närmare än så.

Hallby vann till slut med klara 32-26 tack vare bland annat Emma Wahlströms nio mål.  Hallby börjar nu närma sig en slutspelsplats medan Kristianstad förlänger sin tunga förlustsvit.