Alingsås tog tredje raka segern

Alingsås har öppnat starkt i handbolssligan. Med seger mot Hammarby har de vunnit tre matcher av tre möjliga så här långt på säsongen.

– Det är en kämparinsats och två poäng och det tar vi med oss, säger Andreas Flodman till SVT Sport.

Första halvlek var jämn men Alingsås hed för det mesta ett par mål upp på Stockholmslaget. Nils Pettersson höll dock Hammarbyarna kvar i matchen med sina fem mål i första halvlek. Och Bastien Genty såg till att hemmalaget gick till pausvila med ställningen 13-12.

Andra halvlek inledde Alingsås med målfest genom bland andra Andreas Floodman.

– I andra halvlek kom vi ut lite som ett nytt lag. Visst det kanske inte såg så snyggt ut men det är en kämparinsats och två poäng och det tar vi med oss, säger han till SVT Sport.

Som mest ledde bortalaget med sex bollar när Felix Claar stänkte in 21-15 men Stockholmarna hade mer att ge.

Efter fyra raka mål inklusive en säker straff av Martin Dolk i 50:e minuten hade Hammarby knappat in och ställningen var 22-20 till Alingsås.

Men än en gång skulle Alingsås rycka upp sig och när slutsignalen ljöd hade de vunnit med 25-22.